menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mákos rakott tészta


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg keskeny metélt
25 dkg darált mák,
40 dkg reszelt alma,
6 tojás,
30 dkg. cukor,
2 dl. tejföl,
2 cs. vaníliás cukor,
1 db. citrom reszelt héja,
1 tk. őrölt fahéj,
8 dkg. méz,
10 dkg. vaj,
10 dkg. mazsola,
kevés vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez.










Elkészítés:



A tésztát az előírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a vajjal és 20 dkg cukorral. Amikor jó habos, beletesszük a mézet, a citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a mákot. Jól kikeverjük. Beleszórjuk a mazsolát, és beletesszük a meghámozott almát.
A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. Az almás-mákos masszát a tésztával elkeverjük majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 40-50 perc). Kicsit hűlni hagyjuk, szeleteljük és tálaljuk.
Magában is nagyon finom, de adhatunk hozzá cukros tejfölt, lekvárt is.

Trükkök, tippek, praktikák:


A cukrot mindenki a saját ízlése szerint adja hozzá. Ki édesebben ki nem annyira édesen szereti.

Almás-mákos rakott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burek  kapros-túrós
Burek kapros-túrós

A túrót egy közepes méretű tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, 2 felvert tojást, valamint az apróra vágott újhagymát és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele a rétesla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar  paleo házi lasagne
paleo házi lasagne

Tészta elkészítése: Keverjük el a vizet a tojásokkal, és a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. (ragacsos tészta lesz, de ne adjunk hozzá több lisztet!!!) Pihen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Császár morzsa
Császár morzsa

1. A tojás sárgáját a vajjal és a cukorral babosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem. 2. A tojássárgájás masszához hozzá adom a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a lisztet, a t...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Lángos
Lángos

A hozzávalókból kelttésztát dagasztunk. Meleg helyen 2-3-szorosára kelesztjük. Olajozott deszkára olajos kézzel gombósokat szakítunk és a deszkára kissé lelapítva rakjuk pihenni....

Elkészítési idő: kb. 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk