menu

Családireceptkönyv.hu

Tojáspörkölt tésztával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
10 db. tojás,
1 fej vöröshagyma-reszelve
1 ek. pirospaprika
1 kis db.tejföl
3 evőkanál olaj
1 ek.finomliszt
1 db. paradicsom
1 db. paprika-aprítva
2 gerezd fokhagyma-reszelve
fűszerek a pörkölthöz. só, bors, stb.



Elkészítés:



Elkészítés:
A tojásokat keményre főzöm, hideg vízben hűtöm. A vöröshagymát reszelem. Felforrósítom az olajat és a hagymát megdinsztelem rajta. Rádobom a lisztet, keverek egyet-kettőt, félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát a fűszereket az aprított paradicsomot és paprikát is. Kb.2 dl vízzel elkeverem, beleteszem a tejfölt, ezt is elkeverem. Ráöntök még 1 dl vizet és visszateszem 2-3 percre forralni. A tojásokat megpucolom, és tojásszelővel 6-6 gerezdre vágom. Egy laposabb tálba vagy lábosba sorakoztatom őket, és a forró pörköltlével leöntöm, állni hagyom, hogy összeérjen. Tálaláskor ha kell, kissé megmelegítem.
Tésztát főztem ki hozzá, de rizs és nokedli is lehet :)
Jó étvágyat kívánok.

Tojáspörkölt tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pecsenyezsír vega
Pecsenyezsír vega

A felszeletelt hagymát (lehet fele lila fele vörös) és az egész fokhagymagerezdeket egy serpenyőben vagy lábasban felöntitek annyi olivaolajjal, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással
Kapros-tökös lecsó vackolt-tojással

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Francia lecsó
Francia lecsó

A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk és 4 ek olajon megfuttatjuk. A paprikát 2 cm-es kockára vágjuk, a hagymára dobjuk. Ezután a kockára vágott padlizsánnal együtt 3...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Lekváros omlett
Lekváros omlett

jássárgáját keverőtálban habos-világosra keverjük a cukor felével, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A fehérjét lágy habbá verjük, egyharmadát a sárgájához keverjük, a maradékot habla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk