35 dkg liszt
25 dkg Ráma
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
sütőpor
1 csomag sütőpor
1 kevés tejföl
A TÖLTELÉKHEZ
15 dkg baracklekvár
TETEJÉRE
4 db tojásfehérje
15 dkg dió
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük. Ez alatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a darált diót, és a vaníliás cukrot. A félig sült linzert még melegen megkenjük a lekvárral, elegyengetjük rajta a diós habot, majd, kb. 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Melegen hosszúkás szeletekre vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, az olvasztott Rámával és a többi hozzávalóval, rákenjük a kinyújtott lapokra és feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz----A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk -. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. ---A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElőször a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű