menu

Családireceptkönyv.hu

Pogácsa, ami mindig puha


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 120dbx3cm
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojássárgája
3-4 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
3 közepes szem főtt krumpli

2-3 evőkanál disznó- vagy libazsír

Elkészítés:


Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben elkeverjük az élesztőt, azt is beleöntjük, beleszórunk kb. 1 evőkanál sót, és hozzáadjuk az időközben megfőtt, leszűrt, áttört krumplit is. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk, ha kell, még szórjunk bele lisztet.
Ha jó hólyagosra gyúrtuk, belisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és meghajtogatjuk (15 percenként nyújtjuk és hajtogatjuk, elég 3-szor). Utána kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, késsel benégyzetrácsozzuk a tetejét. Kiszaggatjuk a pogácsákat, elhelyezzük a tepsin egymástól kb. 2 cm-re, tojássárgával megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt enyhén pirosra, de készre sül.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tetejét nem szoktam megkenni tojássárgájával, meg sajttal sem szórom meg, mert a másfél éves kisfiam különben nem eszi meg. Így is nagyon finom és nem hiányzik róla semmi. Ebből az adagból kb. 120 db 3 cm átmérőjű pogácsa készül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Zsebes zsömle
Zsebes zsömle

Egy kelesztő tálban a liszt kivételével összekeverjük a tészta hozzávalóit. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd alaposan összegyúrjuk. Lágy tésztát kell kapnunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

Elkészítése: Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész hozzáöntjük a liszthez, amih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos kenyér
Kovászos kenyér

Ebből egy félkemény tésztát csinálunk, majd 1 órára kb. hűtőbe tesszük, utána megformázzuk és kelni hagyjuk. Majd bevagdossuk és teljes hőfokon sütni kezdjük 10 percig gőzös sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozsos, duplán lenmagos kenyér
Rozsos, duplán lenmagos kenyér

A vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket, a pelyhet és a sót egy tálba szórjuk. Beleöntjük az élesztős vizet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk