25 dkg nugát vagy nutella
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
4 dl tejszín
3 dl vodka vagy konyak
Vízgőz fölött olvasszuk fel a nugátkrémet, keverjük bele a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá az alkoholt sűrű keverés közben. Ha szükséges, szűrjük le. Legalább 1 napig pihentessük a hűtőben a keveréket, utána már mehet is a díszes palackba.
1. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe 2. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele. 3. Önts a bodzavirágokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémlikőrőll és cukorból szörpöt főzzünk. Ehhez hozzátöltjük az eszenciát, végül a szeszt.A literből esetleg hiányzó folyadékot forralt, lehűlt vízzel pótoljuk. A likőrt jól össz...
Elkészítési idő: 45 pec Nehézség: Könnyű5 db citrom 1 lime 6-7 dl vodka, a megmosott citrusokat megsikáljuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Jól zárható befőttes üvegbe beletesszük a citrushéjakat, ráöntjük a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tűzről levéve beletesszük a levendulát, és 10 percig áztatjuk a cukros vízben. Végül kiszedjük a levendulát, és hozzáöntjük a maradék vizet, és a citromlevet. Hagyjuk teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű