menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos husigombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg darált hús
10 dkg. rizs ( 4 nagy marék)
1 fej hagyma (apróra vágva)
2 db. májkrémnél nagyobb natúr paradicsom konzerv
1 tojás
Só, bors, cukor
Ha van 2-3 étkezési paprika
Sűrítéshez liszt, olaj

Elkészítés:


1,5-2 liter vízben a paradicsomkonzerveket elkezdem főzni, zellert és sót rakok a vízbe. Összeállítom a gombóc anyagát és a forrásban lévő vízbe kis gömböket (valamivel nagyobb mint a ping-pong labda) teszek belőle. Ha van akkor a betöltött paprikát.
30-45 perc után kész, a főzőlevet vízzel pótlom és besűrítem. Utána 3-4 teáskanál cukrot teszek bele, összeforralom és kész is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kipróbáltam rizsliszttel sűríteni, nagyon jó! Csak meg kell szórni ahol forr (vigyázni ne csomósodjon, ehhez az adaghoz kb. 2 evőkanálnyi kell.

Lehet a gombócba nagyon apróra kockázott füstölt szalonnát (bacont) belekeverni :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőben sült túrógombóc
Sütőben sült túrógombóc

1, Túrót villával áttörjük, elkeverjük a búzadarával és a citrommal, csipet sóval és 2 tojássárgájával 2, Egy órát pihentetjük 3, 2 tojásfehérjét felverünk habnak és a túróhoz ke...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gulyáskrémes makaróni
Gulyáskrémes makaróni

Vizet engedek egy nagy fazékba, szórok hozzá sót és felteszem forrni. Amíg melegszik a tészta főzővize, előkészítem a mártás hozzávalóit. Az egymásra helyezett és már gyárilag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Baconos rakott karfiol
Baconos rakott karfiol

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük. Az alaposan megmosott rizst sós vízben me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói chilis bab ínyenceknek
Mexikói chilis bab ínyenceknek

A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve, nagy lángon kb. 10 percig...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk