1 kg krumpli
1 szál lángolt (paraszt, vagy füstölt) kolbász
6+ 1 tojás
bacon
1 nagy doboz tejföl ( vagy sajt)
só
5 dkg vaj (helyettesíthető olajjal)
A krumplit megmosom, hájában sós vízben megfőzöm. A 6 tojást szintén keményre főzöm. A krumplit hideg víz alatt lehűtöm, megtisztítom, fél centis karikákra vágom. A tojást és a kolbászt is felkarikázom. Hőálló tál alját kibélelem a baconnal. Több rétegben ráteszem a krumplit, tojást, kolbászt, a rétegeket picit sózom. A tetejére krumpli kerüljön. A vajat rászeletelem és lefedve 190 fokos sütőbe teszem. Kb 3/4 óra alatt összesül. A nagy doboz tejfölbe belekeverem az 1 tojást, és a tetejére öntöm. Ekkor már nem teszem rá a fedőt, 15 perc alatt rápirul.
Aki nem szereti a tejfölt, csempésszen a rétegek közé sajtot, és a tetejére a tejföl helyett süssön rá reszelt sajtot.
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk 4 gerezd összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk. A gombócokat sütőpapírral kib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, előbbit vágjuk kockákra, utóbbit reszeljük le. A bab- és a kukoricakonzervről öntsük le a folyadékot, öblítsuk át, csöpögtessük le. Ha haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsó kivételével minden hozzávalót a wokba (vagy serpenyőbe) teszünk és fedő alatt puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a borsót, és 2 perc alatt összeforraljuk.
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: Könnyű