50 dkg, darált sertés hús
2 tasak elő főzött rizs
20 dkg trappista sajt
füstölt szalonna
1 nagyobb fej vörös hagyma
ízlés szerint fűszerek (piros paprika, só, bors, pörkölt fűszerkocka)
A rizst megfőzöm. A felkockázott szalonnát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott vörös hagymát. Üvegesre párolom, majd a darált húst belekeverem, Hozzáadom a fűszereket, és fehéredésig főzöm.
Hőálló tálba rétegezem a rizst és a húst. A tetejére a reszelt sajt kerül. 200 fokos sütőben 30 perc alatt kész.
Aki szereti a sajtot, a rétegek közé is csempészhet.
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótleveleket rövid ideig forró vízben főzzük, majd leszűrve hideg vízbe tesszük, sokkoljuk. Kisebb darabokra vágjuk, hogy könnyebben lehessen fogyasztani. Az üvegtésztát 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fő, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű