A húshoz
500 g csirkemell filé
2 teáskanál só
1 teáskanál fehérbors (őrölt)
A hús beforgatásához
20 g búzaliszt (BL55)
A bundához
650 g burgonya (megtisztított, hámozott)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 gerezd fokhagyma
1.5 teáskanál só
0.5 teáskanál fehérbors (őrölt)
120 g búzaliszt (BL55)
A sütéshez
300 ml étolaj
A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd egy kanál segítségével elegyengetjük az egyik oldalán a burgonyás masszát. Ha nagyobbak a hússzeletek és nem férnek el a tenyerünkben, akkor érdemes ezt a lépést egy tányéron elvégezni.
A masszával lefelé forró olajba tesszük a húst, majd a másik oldalára is kanalazunk belőle. Közepes lángon mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Zöldséges rizzsel, vagy akár egy egyszerű salátával tálalhatjuk az elkészült borzas csirkemellet.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, a hús mindkét oldalát elősütjük egy-egy perc alatt. A szeleteket tűzálló tálba tesszük egy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa rizst puhára pároljuk ízlés szerint sózva,,,,vöröshagymát kockára vágva az olajon pároljuk majd beletesszük a csirkeszárnyakat fűszerezzük kevés vízzel felöntve félig főzzük meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszerként sót,borsot,rozmaringot,koriandert használtam. Fokhagymát vékonyra felszeleteltem,és a bőr alá csúsztattam. Így betettem egy sütőzacskóba,és ilyen szép ropogósra sütöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat felütjük, elhabarjuk, és teszünk bele sót, borsot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes