200 g pizza mozzarella
1 db paradicsom
2 db csirkemell filé
100 ml tejszín
50 ml fehérbor (Légli Blanc)
só
bors - fekete (tört)
olívaolaj
4 db bazsalikomlevél - friss
A paradicsomot, és a pizza mozzarellát felszeleteljük.
A csirkemell filéket középen bevágjuk, majd szétnyitjuk.
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Az olívaolajon egy serpenyőben a húsok egyik oldalát 2-3 perc alatt szépen megsütjük, majd megfordítjuk őket.
A húsok megfordítása után rögtön rátesszük a paradicsom szeleteket.
A paradicsomra tesszük a pizza mozzarella szeleteket.
A sajtszeletekre friss bazsalikomleveleket teszünk.
Aláöntjük a bort, és a tejszínt.
Az egészet meghintjük sóval, borssal.
Feljebb vesszük alatta a hőt, és fedő alatt készre pároljuk kb. 5 perc alatt.
Frissen, forrón tálaljuk a mozzarellás csirkét, a tejszínes mártással meglocsolva.
1. A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra. 2. A csirke hasüregét sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a fokhagyma gerezdeket és a kakukkfüvet. 3. Sütőtálba helyezett rácsra fektetjük, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. 2. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A fűszereket összekeverjük, majd a csirke belsejét, és a bőr alatti részeket alaposan megszórjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverék...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesA pulykahúst felcsíkozzuk, beszórjuk 1 teáskanál fűszerkeverékkel és egy kicsit állni hagyjuk. Majd az olajat teflonserpenyőben felhevítjük, a pulykacsíkokat megpároljuk benne. Amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű