25 dkg csemegekukorica,35 dkg csirkemell,1 közepes fej hagyma,1 zöld paprika,2 közepes nagyságú burgonya, 3 evőkanál tejföl,1 evőkanál majonéz,1 teáskanálnyi csípős mustár,zöldpetrezselyem,köménymag,olívaolaj,só, bors
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és sós-köménymagos vízben megfőzzük. A köménymag különleges ízt ad majd neki. A paprikát és a hagymát felszeleteljük és egy tálban összekeverjük a kukoricával. Mikor a csirkefalatok és a burgonya is kihűlt, hozzáadjuk. A tejfölt, a mustárt és a majonézt jól összekeverjük, közben a petrezselyemzöldet felaprítjuk és hozzáadjuk. A kukoricasalátát összekeverjük az öntettel és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor pirítóst, vagy pitát is kínálhatunk hozzá.
Először elkészítjük a tölteléket. A megfőzött 4 db tojást ledaráljuk (fokhagymanyomón átpasszírozzuk), majd 10 dkg margarinnal és mustárral habosra keverjük. Hozzá- adjuk az apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat botmixerrel összekeverni. Pirítóssal, vagy pogácsával nagyon finom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk. Az uborkát kinyomkodjuk és egy tálba...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát zúzzuk össze, a vöröshagyma felét aprítsuk össze, kb. 2 evőkanálnyi vöröshagymára lesz szükség ekkora adaghoz. A tojást főzzük meg, felezzük el, vágjuk egészen apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű