1 teáskanál szárított oregánó,1 csipet fokhagymapor
3/4 teáskanál fekete bors,1/2 teáskanál só
500 g csont és bőr nélküli csirkemell (2,5 cm-es kockákra vágva)
5 teáskanál friss citromlé,2 dl natúr joghurt
2 teáskanál szezámmag,1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg felvagdosott római saláta,120 g felvagdosott kígyóuborka
120 g koktél paradicsom (elfelezve)
6 db kimagozott kalamata olívabogyó (elfelezve)
30 g darabos feta sajt
Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a serpenyőbe tesszük és megsütjük. Meglocsoljuk egy evőkanál citromlével. Kivesszük a csirkemellet a serpenyőből.
A maradék 2 evőkanál citromlevet alaposan összekeverjük a maradék 1/4 teáskanál sóval, 1/4 teáskanál borssal, joghurttal, szezámmaggal és fokhagymával. Összekeverjük a salátát, uborkát, paradicsomot és az olíva bogyót. Tányérokra szedünk ebből egy kicsit. Minden adag salátára jöhet egy kis fűszeres csirkemell és egy kis sajt. Minden adagra jöhet még 3 evőkanál joghurt.
A lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük. 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszeljük, sóval, cukorral ízesítjük, majd állni hagyjuk 1/2 órát. Jó alaposan kinyomkodjuk azt a levet, amit a káposzta eresztett, majd hozzávágjuk a vöröshagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét alaposan megmossuk, néhány órára áztatjuk, esetleg egy egész éjszaka. Azután sós, babérlevéllel ízesített vízben a zöldségekkel együtt megfőzzük. Mikor megfőtt, leszűrj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű