3 evőkanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük
Elkészítése: Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ ) 7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a levet lehet elrakni vödörbe es mikor mi erik beledobalni. Nekem még soha nem forr meg semmi. Izesitesken feketebors koriander mustarmag baberlevel. Szeletelni barhogy lehet a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfelezve. Sózo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű