40 dkg só
2 kg cukor
1 l 20 % ecet
13 mokkás kanál borkén
1 cs nátriubenzonát
1 cs. koriander
1 cs fekete bors (szemes)
1 cs babérlevél
1 cs. mustármag
1 nagy csokor kapor
EZ A MENNYISÉG 30L-HEZ VALÓ ÉN FELEZTEM 15 L VÖDÖRBE HOZZÁVALÓKAT
Elkészítése:
Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )
7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén ,fél cs.nátriubenzonát,( ami 7,5 g ) fél . cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor
Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát.
Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a dolgom leszedem ,megmosom alaposan, és bedobom a vödörbe, és mindennap egyszer megkavarom Ezt addig csinálom míg a vödör megtelik,kavarni már nem kell, bár mikor lehet kivenni belőle nem romlik el,és nagyon finom csemegés, ropogós benne az uborka!
Többen kérdezték kell e rá tető IGEN KELL TETŐ RÁ!!
Az uborkát megmosom (de nem hámozom meg) felkarikázom és üvegekbe rakom. A fokhagymát hajszál vékonyan felszeletelem és elosztom az uborkákon. Minden üvegbe szórok mustármagot és t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 liter vizet felforraltam, tettem bele 3 ek. sót, majd az egészben hagyott leveleket egy pillanatra belemártottam. Így már össze lehet őket hajtani, anélkül, hogy eltörnének. Eze...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepesha reggel csinálom akkor estére enged annyi levet, hogy lehet az üvegekbe rakni... sterilizálom az üvegeket, belerakom az uborkát és felöntöm a lével...pont annyit enged, hogy elo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni. 2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű