Tészta
250 g túró
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna 1 tk ecetben futtatva
280-300g liszt
2 tk napraforgó olaj
csipet só
Töltelék
300 - 400 g darált marhahús
1 db tojás (opcionális)
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
fűszerek ízlés szerint (só, bors, paprika)
A tésztához a túrót keverjük össze a tojásokkal, adjuk hozzá az ecettel elkevert szódabikarbónát, az olajat. Szitáljuk bele a lisztet, és a sóval együtt gyúrjuk össze.
A húst keverjük el a tojással, a hagymával, ízesítsük a fűszerekkel.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, terítsük el rajta a tölteléket majd tekerjük fel. Vágjuk 1 cm szélességű szeletekre.
Közepes lángon, egy kevés olajon süssük a tekercsek mindkét oldalát
A hozzávalókat összedolgozni (a tejföl annyi, amennyitől összeáll), és letakarva néhány órát (vagy akár pár napot is) pihentetni kell a hűtőben. Ha kivettük a hűtőből, kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk és a tojássárgákkal összedolgozzuk. 2. Meleg helyen 1 órát pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos, cukros tejben asz élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Ha megkelt, kétfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű