7 dkg porcukor, 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 6 dkg darált dió, késhegynyi őrölt fahéj, 14 dkg hideg vaj, 1 tojás, pici sütőpor. Tölteléknek 16 dkg lekvár, a bevonathoz pedig 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj, díszítésnek kókuszreszelék
A tésztához a cukrot, a lisztet, a darált diót és a fahéjat kimérjük egy tálba, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, amiből aztán cipót formálunk, és folpackba csomagolva legalább egy fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ha letelt a pihenési idő, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg mindegyik korongnak legyen párja. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól kellő távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
A korongokat összepárosítjuk, megkenjük az egyik felét lekvárral és összetapasztjuk a párjával. Ha megtöltöttük mindet lekvárral, felolvasztjuk a csokoládét az olajjal vízgőz fölött vagy mikróban. Az islereket belemártjuk a csokoládéba, és sütőpapírra tesszük. Amíg még nem kötött meg teljesen a bevonat, az islerek tetejét megszórjuk egy csipetnyi kókuszreszelékkel. Egy éjszakára hideg helyre tesszük, másnapra szépen megpuhul a lekvártól.
A vizet a margarinnal a sóval cukorral felforraljuk, amikor forr lassan hozzáadom a lisztet,amikor elválik az edény oldaláról,leveszem a tűzröl és egyenként hozzáadom a tojásokat.J...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit. A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét tartsuk szobahőmérsékleten 15 percig, hogy könnyebben keverhető legyen. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját keverjük fehéredésig, habosra a cukorral, majd ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvadt csokit beleöntjük a tojásba, jól összekeverjük és 12 dkg lisztet adunk hozzá. Papírral bélelt kis tepsibe öntjük. Vagy a 26 cm átmérőjű karikás csatos tortaformába. 180...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű