menu

Családireceptkönyv.hu

Narancslekvár


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 2 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg narancs
3 citrom
1,5 kg kristálycukor

Elkészítés:


Mielőtt neki fogunk a lekvárfőzésnek, az első és legfontosabb dolgod, hogy a citromokat és a narancsokat jó alaposan tisztítsuk meg, a legjobb ehhez egy dőrzsis szivacs. Ha ezzel megvagy, jöhet a következő lépés: a narancs külső rétegét távolítsd el, majd vágd vékony csíkokra, ahogy a citromét is. A fehér részeket is mindenképpen távolítsd el, különben keserű lesz a végeredmény, az meg nem annyira jó, kivéve, ha szereted a kesernyés ízeket. Fél liter vizet mérj ki egy edénybe, add hozzá a cukor harmadát, és lassú tűzön oldd fel benne, a narancs- és citromhéjak társaságában. A narancsot és a citromot - illetve a húsukat - kockázd fel, és körülbelül 20 percnyi főzés után add a vízhez őket is. Körülbelül másfél óra főzés után lesz kész, ha még nem szimpatikus az állaga, kevergesd egy kicsit. Kifőzött dunsztosüvegekbe porciózd ki, zárd le jó alaposan, majd tedd több réteg pokróc közé legalább egy napra.
egy kicsit különlegesebb lekvárt szeretnél, rummal és vaníliával is gazdagíthatod, de jól áll neki a fahéj és a gyömbér is, kísérletezz kedvedre! Ha nem vagy biztos abban, hogy a lekvár elkészült, szedj egy kisebb adagot a fazékból, és tedd hűtőbe, ha rövid idő - tíz perc - alatt kocsonyásodik, akkor készen vagyunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Szamóca befőtt Valitól
Szamóca befőtt Valitól

A gyümölcsöt belerakom a sterilizált üvegbe, teszek rá egy kanál cukrot, egy fél kávéskanál citromsavat, hogy megmaradjon a színe...felöntöm hideg vízzel, lezárom az üveget!!! E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki lekvár
Csoki lekvár

A kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit és a vajat, kevergetjük, amíg elolvad,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggybefőtt befőzőautomatával
Meggybefőtt befőzőautomatával

Elkészítem a felöntőlét, amit felforralok a fűszerek miatt, majd hagyom hűlni mialatt a meggyet magozom. A meggyet többször váltott vízben megmosom,kimagozom. Az előkészített st...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk