:45 dkg liszt, 1,8 dl tej, 7 dkg cukor, pici, só, 3-4 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 szárított élesztő ( a friss élesztő is jó).
A tejben a cukrot, sót felmelegítjük és a liszt+ élesztő+ vaj+ tojássárgája tésztához hozzáöntjük. Jól dolgozható tészta, gyorsan összeállítható, külön kelesztést nem igényel. 4 cipóra vágni, kinyújtani, tányérral körbe vágni. Rétegezni. Tészta, nutella, tészta, nutella, tészta, nutella. Közepére pohár. Tortaszelet szerűen bevágni és a videó ahogy mutatja 2X kifelé csavarni.. Valóban nagyon gyors és annyi kelés elég is amíg elkészítjük az összeállítást. Tetejét javasolt a tojásfehérjével átkenni.
1. Tészta Dagasztás (A vajat/margarint csak később kell hozzá adni, amikor már kialakul egy egyöntetű tésztaállag. Gépi dagasztás esetén a mazsolát és a diót csak a dagasztás utols...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy óóóriási tálba beletesszük a lisztet, cukrot és sót , majd egy nagy lábosba a langyos tejet, az élesztőt, némi cukrot, hogy felfusson. A vajat felolvasztjuk és hagyjuk egy kic...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKözepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű