menu

Családireceptkönyv.hu

Pupusas-töltött lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 darabhoz
30 dkg sima liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl olaj (50 ml)
kb 1,2 dl víz (120 ml)

A töltelékhez:
15 dkg császár szalonna
3 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 kisebb szál újhagyma
10 dkg reszelt sajt
só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)

Trükkök, tippek, praktikák:


(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk.)
Tipp:
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

1. Először is a krumplit héjában megfőzöm. 2. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom. 3. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Pizzatészta házi alapszósszal
Pizzatészta házi alapszósszal

Keverjük el az élesztőt a langyos vízben 1 kanál liszttel és 1 kanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet, sót, olajat keverjük el a felfutott élesztővel. Jól összegyúrni a tészt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kálmán
Cukkinis-gombás tészta
Cukkinis-gombás tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük, hideg vízzel átöblítjük, és félretesszük. A gombát megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, és hámozás nélkül véko...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos spenótos penne
Sajtos spenótos penne

A szénhidrátcsökkentett penne tésztát forrásban lévő sós vízben a szokásos módon kifőzzük és leszűrjük. A szénhidrátcsökkentett tésztánál arra kell figyelni, hogy pár perccel tová...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk