menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 2,5 dl tej, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kakukkfű;
a panírhoz: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál prézli, 4 dl olaj, só;
a steak burgonyához: 30 dkg vékony héjú burgonya, só, 2-3 evőkanál olaj, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény

Elkészítés:


A fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és betesszük a tejbe. Hozzáadjuk a borsót, a kakukkfűvet, enyhén megsózzuk és beletesszük a megtisztított csirkecombokat, majd légmentesen befedjük és 12 órát pácolódni hagyjuk benne. Másnap kivesszük és szárazra töröljük. A tojásokat felverjük és megsózzuk. A csirkecombokat előbb lisztbe, aztán tojásba és végül prézlibe mártogatjuk, majd a forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük és tálalásig melegen tartjuk. A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpaprikával meg őrölt köménnyel. Forró sütőben pirosra sütjük. Salátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mexikói csirkemell tokány
Mexikói csirkemell tokány

A csirkemellfilét és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Bel...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Csirkemell baconbe
Csirkemell baconbe

A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Pikáns csirkenyárs pikáns pácban
Pikáns csirkenyárs pikáns pácban

A csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS CSIRKEMELL ALAGÚT
SAJTOS CSIRKEMELL ALAGÚT

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk