70 dkg csirkemell
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl méz
1 chilipaprika
kömény
koriander
só, bors, olaj
A csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őket. A vöröshagymát vágd nagyobb, tűzhető darabokra, majd szintén tedd félre. Egy kis olívaolajba nyomd bele a fokhagymát, szórd a paprikát, öntsd bele a mézet, egy késhegynyi kömény és koriander társaságában, valamint egy kis frissen őrölt borsot még adj hozzá.
Ha kész van a pác, öntsd vele nyakon a kockákra vágott csirkét és hagymát, hagyd őket kicsit együtt pácolódni, majd szúrd fel hurkapálcára, és mehetnek is a grillre, hogy pár perc sütögetés után már fogyaszthasd őket.
1. A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, picit megsózom, megborsozom, összekeverem és állni hagyom egy kicsit. 2. 3 evőkanál tejfölt + a tojásokat a 3 evőkanál liszttel, +...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA húst tisztítsd meg alaposan, majd sózd be. Vágd egyenletes méretű darabokra, kockákra, vagy csíkokra, amihez nagyobb kedved van, forgasd meg egy kis pirospaprikával megszórt olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű