2 egész csirkecomb, 5 dkg császárszalonna, 5 dkg vaj, 2 dl fehérbor, só, bors, paprika, majoránna;
a körethez: 40 dkg krumpli, só,1 ecetes pritaminpaprika;
a tálaláshoz: savanyú uborka
a csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal, kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük. Sütőtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevés vizet. A vajat elosztjuk a hús körül, majd alufóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a császárszalonna ropogósra sül. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és összekeverjük egy kevés pecsenyelével, majd megszórjuk az apróra vágott ecetes paprikával. A csirkecombokat krumplival és savanyú uborkával tálaljuk.
A kész ételt fedjük le és ha van rá idő, akkor 30 percig, de minimum 15 percig pihentessük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó minőségű, száraz fehérbort használjunk, mert az kiemeli az étel zamatát, míg egy gyenge minőségű bor elrontja azt. A bort mindig a főzés elején adjuk az ételhez, ha pedig pároláshoz használjuk, akkor fokozatosan adagoljuk, mindegyre pótolva az elpárolgott mennyiséget. A boros ételekhez zsiradékként vajat adjunk, a kettő együtt egy pikáns és krémes mártást képez majd.
A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük az olajjal, majoránnával, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával és a mézzel. A pulykacombokat megkenjük a páccal, 20 - 30 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelszeleteljük a májat, a hagymát, félbe vágjuk a szilvát. Pici lyukat vájunk a májba belenyomkodjuk a szilva darabokat és a fokhagymát, majd körbetekerjük a baconnel. Jénait kio...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű