Tészta:
1 kg liszt
3 ek. étolaj
1 tk. só
50 g élesztő
3-4dl langyos víz
1 tk.cukor
Pizzakrém mindegyikre
Feltétek-Magyaroshoz:
5 db főtt tojás
20 dkg szalonna kockáczva
20-30-dkg kolbász
10 dkg sajt
1 db paprika
1 db paradicsom
10 dkg főtt kukorica
10 dkg csiperke gomba
Szalámishoz:
20 dkg szalámi-lehet csípős is
10 dkg kukorica
10 dkg sajt
1 paprika
1 paradicsom
Sonkáshoz:
15 dkg sonka szalámi
10 dkg sajt
10 dkg kukorica
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, étolajjal, a langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá keverjük a liszthez. Jól kidagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük. Kelesztés után 3 darabra osztjuk. Egy magyaros, egy szalámis, egy sonkás lesz belőle. Nem kell sodrófával kinyújtani, csak a kezünkkel, tepsi méretűre. Ebből az adagból 3 gáztepsi mennyiségű lesz. Pizzakrémmel megkenjük, majd rápakoljuk a feltéteket. Az én családom így szereti.
Felkarikáztzuk a halványító zellert és a cukkinit. A snidlinget és a petrezselymet apróra vágjuk. Összekeverjük a juhtúrót a tejföllel és a joghurttal. Egy nagy serpenyőben az olí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst,sózzuk ,borsozzuk megszórjuk oreganóval és pároljuk. Amikor kész rátesszük a kukoricát és 1-2 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának). A tojásokat a sóval felverjük, hoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű