menu

Családireceptkönyv.hu

Petrezselymes krumpli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
2 dkg zsír/olaj
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:


A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne a petrezselymet. Az egész kb. fél perc alatt megvan.
A főtt burgonyát a pirított petrezselyemhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt pirítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Mézes sárgarépa köret
Mézes sárgarépa köret

A sárgarépát megtisztítás után hasábokra, vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben vajon 5 percig pirítom. Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet. Felforralom, majd hozzáa...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpli saláta
Krumpli saláta

A krumplit héjában megfőzzük. Figyeljünk rá, hogy főjjenek szét. a Meghűlt krumplit megpucoljuk és fél körökre vágjuk. A hagymát kockákra vágjuk és a krumplihoz adjuk. A vizet az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejfölös-parmezános burgonya
Tejfölös-parmezános burgonya

A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis burgonya
Tepsis burgonya

Mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amikor megfőtt, hagyjuk hűlni, majd nyomkodjuk meg a burgonyákat egyenként egy kanállal úgy, hogy megrepedjenek, de ne törjenek tel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk