4 adag
1 kg burgonya (salátának való)
5 dl tejföl
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 ek vaj
só ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük.
Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét ráterítjük.
Ráöntjük a tejfölt, a tetejét pedig megszórjuk a maradék parmezánnal. Tehetünk rá egy kevés friss kakukkfüvet is.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.
A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinsztel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra felverem és belekeverem az előzőleg villával szétnyomkodott juhtúrót, majd hozzáadom a lisztet és a sót. A massza inkább kemény, mint lágy legyen! (Akkor jó, ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval összekeverem majd hozzáadom a tojásokat és annyi vizet, hogy egy könnyen szaggatható tésztát kapjak. Egy nagy fazékban felteszek vizet amibe egy kis sót és olaja...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű