menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas mártás-krumpligombóc


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Vadasmártáshoz:
8 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
kevés olaj

egész bors
babérlevél
mustár
citromlé
porcukor
Krumpligombóc:
1,5 jg krumpli(megfüzve,áttörve)
1 egész tojás

liszt,amenyit felvesz(ne legyen nagyon ragacsos)

Elkészítés:


A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinszteljük a hagymával egy öt percig.2 kanál lisztet rászórunk,megpirítjuk,kevés pirospaprikát szórunk rá, megsózzuk babérlevelet teszünk rá pár szem borsot és felengedjük vízzel hogy ellepje csak annyira hogy ellepje pont. Körülbelül 10 percig főzzük amíg meg nem puhul a zöldség.
Először egy kiskanálnyi mustárral ízesítjük, megkóstoljuk ha nem elég akkor rakunk belemég, utána egy kis porcukor, citromlé, összekeverjük forraljuk megkóstoljuk amíg hiányzik belőle valami akkor azt pótoljuk. Egy pohár tejföllel felengedjük és jól kiforraljuk kész is vagyunk a mártással.

A krumpli gombóchoz a krumplit vízben megfőzzük a vizet megsózzuk. Ha megfőtt leszűrjük és áttörjük, hozzáadunk egy egész tojást, pici sót és annyi lisztet hogy felvegye. Ne legyen ragacsos.
Vízbe mártjuk a kezünket és apró gombócokat formálunk melyeket forró sós vízben kifőzünk. Addig főzzük amíg a gombóc fel nem jön a víz felszínére,plusz még egy percig ott tartjuk. Leszürjük és forró olajon megforgatjuk hogy ne ragadjon össze. Ezzel is készen vagyunk:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Köretek, Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Diós cékla pástétom - TCM
Diós cékla pástétom - TCM

A sült céklát tisztítsd meg, és vágd kockákra. Keverd össze a céklát, a diót, a hagymát vagy gyömbért, a sót, a koriandermagot, és egy botmixerrel, egy húsdarálóval vagy konyhai r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Tzatziki mártás grillekhez
Tzatziki mártás grillekhez

Reszeljük le a meghámozott uborkát a reszelő nagy lyukú felén. Majd sózzuk be és várjunk kb. 10 percet. Ekkor jól csavarjuk ki belőle a fölösleges nedvességet. 2. lépés 2. lép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barna mártás
Barna mártás

Először is vegyünk egy nagy lélegzetet, majd töltsünk valami innivalót. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük elő legszebb leveses fazekunkat, öntsünk bele kevés olajat, hevítsük fel,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Hollandi mártás
Hollandi mártás

A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet, és gépi habverővel habosra keverjük. Akkor jó, ha buborékos a te...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk