25 dkg juhtúró, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só.
A tojásokat habosra felverem és belekeverem az előzőleg villával szétnyomkodott juhtúrót, majd hozzáadom a lisztet és a sót. A massza inkább kemény, mint lágy legyen! (Akkor jó, ha nem folyik le a villáról.) 15 percig pihentetem.
Elkészítése: Forrásban lévő sós vízbe szaggatom a galuskát, majd ha a víz tetejére mind feljött, akkor még két percig főzöm. Ezután meleg vízzel leöblítve leszűröm, és az olajra szedem. Jól összekeverem, és melegen tartom. Paprikás csirkéhez vagy egyéb mártásos húshoz tálalom.
Tipp: Ha azonnal fogyasztják, meleg vízzel öblítsék le, ha később, hideg víz a jobb. A már megfőtt és kihűtött galuska lefagyasztható, és mikróban tökéletesre melegíthető, így érdemes egyszerre nagyobb adagot is készíteni belőle. Tehéntúróval is nagyon finom.
Trükk: A galuska sohasem fog összeragadni, ha leszűrése után kevés olajon megforgatják.
Megjegyzés: A túrós galuskában kevesebb a szénhidrát, mint a hagyományosban, mert a juhtúró kiváltja a liszt egy részét. A liszt teljes kiőrlésű, tehát több rostot tartalmaz, ami elősegíti a jó emésztést.
Gyúrja a tésztát 1-2 evőkanál növényi olaj Fedjük le a fóliát, és hagyjuk 30 percig pihenni Zsírja az ujjait zöldségolajjal részvény A golyók szerepe 5-7 perc Hőföldön lévő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsiradékon mindkét felét megsütjük a körteszeleteknek, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 30 percre erősen besózzuk, szűrőtálba csúsztatjuk (hogy kesernyés levük elfolyjon). A színes pap...
Elkészítési idő: 1 ó 45 p Nehézség: Közepes