12 l víz, 250 g só, 200 g cukor. 4 babérlevél, 8 szem szegfűszeg, 2 hagyma negyedelve, 4 evőkanál méz, friss gyömbér, fokhagyma gerezdek, mustármag, szegfűbors, köménymag, fahéjrudacska, 2 bio narancs leve és negyedelve a maradék. A kertből friss kakukkfű, rozmaring és zsálya.fahéj
Egy lábosban a vizet, 3 dl borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát, hűtőben 2 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk. Az összekevert töltelékből kávéskanálnyi töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tésztához a tojások sárgáját a porcukorral, 2 evőkanál forró vízzel habosra keverjük. A lisztet, darált diót és szódabikarbónát összekeverjük és a kikevert sárgához adjuk. Végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd kelni kb. 1 órát. Addig készítsd el a tölteléket. Áztasd rizstejbe a mandulát, locsold meg egy pici rummal. Keverd össze a diót/mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű