menu

Családireceptkönyv.hu

Langalló


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 gr Naturbit Alfa-Mix lisztkeverék
- 1 csomag porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
- 275 ml langyos víz

Tetejére ízlés szerint..
- laktózmentes tejföl
- kockázott bacon
- lilahagyma karikák
- fokhagyma

Elkészítés:


A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt, beleöntjük a langyos vizet és kézi robotgéppel összeállítjuk a tésztát. Hozzáadunk egy evőkanál olajat és továbbdagasztjuk.
A megdagasztott tésztát sütőlemezre kenjük (papírra) kb. 2 cm vastagon és duplájára kelesztjük. Előmelegített 200 C fokos sütőben (a tetejét olajjal megkenve, hogy legyen kis színe) sütjük kb. 20 percig, míg kérget kap és a teteje elkezd színeződni. Így a feltét miatt nem fog megszalonnásodni a tészta. Kivesszük és megkenjük tejföllel, teszünk rá szalonnakockákat és hagymakarikákat. Visszatesszük sülni míg a szalonna megpirul.

Langalló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túró magokkal - reggelire, vacsorára
Túró magokkal - reggelire, vacsorára

A túrót, a frissen őrölt lenmagot, chiamagot és a lenmagolajat összekeverem, megszórom pici csípős paprikával. Ezt abonett kenyérrel vagy teljeskiőrlésű zsemlével, sok sok zöldségg...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burgonyalabda
Sajtos burgonyalabda

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós csicseriborsó (Sóbors)
Ropogós csicseriborsó (Sóbors)

A főtt vagy konzerv-csicseriborsót szűrjük, majd csöpögtessük le. Borítsuk egy konyharuhára, a felesleges nedvességet itassuk fel róla. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A csics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SPENÓTOS PALACSINTA
SPENÓTOS PALACSINTA

A spenótot megpucoljuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, és botmixerrel pürésítjük. A palacsintatészta hozzávalóit kikeverjük, és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. A fet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk