menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagymás bagett


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2dl víz
- 1,5 dkg élesztő
- 20 dkg Mester házi kenyérliszt
- 1mokkáskanál só
- 1 evőkanál olaj (diónyi margarin)
- lenmag, napraforgómag, tökmag, szezámmag
- kis fej lilahagyma darabolva

Elkészítés:


A magokat egy órára áztassuk be 1 dl vízbe. A hozzávalókat összekeverjük, és olajos kézzel bagetteket formázunk belőle, amiket majd bagett lemezre helyezzünk. Megkelesztjük és 180C°-on készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészíthető almarosttal is, ebben az esetben tegyünk bele 1 evőkanál almarostot, és még egy evőkanál vizet. Az így elkészült bagett puhább lesz és nő a rosttartalma.

Lilahagymás bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kalácsok
Lábtörlő
Lábtörlő

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral béle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Pogácsa (Julika)
Pogácsa (Julika)

Élesztőt megfuttatni, mindent összegyúrni, 1/2 órát pihentetni --> szaggatni, tetejére tojás, sajt, só --> sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogàcsa
Túrós pogàcsa

A lisztet tálba szitálom hozzáadom a ,margarint ,túrót ,sót jól összegyúrjuk.Lisztezett deszkára rakom nyújtom,tojással megkenem szagatom sajttal szórom a tetejét. 180 fokon sütöm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS KALÁCS
SAJTOS KALÁCS

A tejbe (langyos) felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Belerakjuk a tojássárgáját, 5dkg margarint és végül a lisztet és két teáskanál sót, összedolgozzuk és hagyjuk kelni, lefedj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk