-60 dkg disznócomb ( vagy más zsirosabb hús
-80 dkg káposzta
-15 dkg rizs
-só
- bors,pirospaprika
-őrölt kömény
-zsiradék
Bármilyen húst használhatunk hozzá csak ne legyen túl száraz
-Egyenlő darabokra vágjuk
-A hagymát zsiradékon megpároljuk,pirospaprikával ,megszorjuk,felengedjük kevés vizzel ,belerakjuk a húst
-Sózzuk,borsozzuk ,őrölt köménymaggal fűszerezzük és fedő alatt félipuhára főzzük
Hozzákavarjuk a közben vékonyra vágott káposztát .majd annyi vizzel főzzük ,amennyi éppen csak ellepi
-Amikor a káposzta félig megpuhult ,belekavarjuk a megmosott rizst,és fedő alatt szükség szerint vizzel pótolva főzzük
Megjegyzés .....nem jó ha száraz ,anmnyi vizzel pótoljuk ,hogy elég leveses legyen
elkészítés A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg rizst meg főzök,hideg vizel többször le öblitem.és le csepegtetem.a májat,tüdőt és a zsiradékot meg főzöm,majd húsdarálón le darálóm.még melegen külön külön össze keverem óvat...
Elkészítési idő: 3-4 öra Nehézség: Közepes1. Zsülienre (gyufametéltre) vágjuk a répát, a karalábét, a cukkínit és a paprikát. Felszeleteljük a hagymákat. 2. Wokban vagy egy serpenyőben szezámolajat forrósítunk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet. Gyúrjuk öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű