1 kg csirkemell
-1 kg burgonya
-15 dkg sárgarépa
-5 dkg petrezselyemgyökér
-1 hagyma
-1 dkg pirospaprika
-1 evőkanál száritott zöldfűszer-keverék
-só,bors tetszés szerint
-3 dl rozé bor
-2 dkg zsir
a zsirt felolvasztjuk és megdinszteljük benne a megtisztitott ,apróra vágott hagymát
-a tűzröl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát
-majd kevés vizet öntünk hozzá és jól összekavarjuk
-visszatesszük a tüzre ,felforraljuk ekkor beletesszük a kockára vágott húst meg az ugyancsak kockára vágott zöldséget
-fehéredésig piritjuk,megsózzuk ,megszorjuk borssal
-felöntjük a borral,és félpuhára főzzük
-zöld fűszer-keverékkel ízesitjük
-hozzáadjuk a megtisztitott kockára vágott burgonyát
-annyi vizet adunk hozzá ,hogy jól ellepje
-majd készre főzzük
Mártás: 15-20 dkg spenótlevelet szárától megtisztítjuk. 2 gerezd fokhagymával aprítóba dobunk, párat forgatunk rajta, majd forró kókuszolajra öntjük. 1-2 percig pároljuk, majd 1 de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél, filézett csirkemelleket keresztben kettészeltem úgy, hogy a hártyás feléből szép egyenletes, göngyölhető filé darabokat kapjak. A csirkemell leeső darabjait csíkokra vágtam,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeleteljük kevés zsiradékon elő pirítjuk --Egy magas falú tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 175 fokra. --A krumplit meghámozzuk és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű