0.5 kg sertéscomb
-1 kg burgonya( krumpli)
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 kiskanál majoranna
-1 kiskanál őrölt bors
-1 kiskanál pirospaprika
-20 dkg zöldborsó
só.olaj
a sertéshúst kisebb kockára vágjuk majd olajon megpititjuk
-miután zsirjára sült felöntjük vizzel és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát
- + izlés szerint sót ,borsot,pirospaprikát+ majorannát
-elkezdjük főzni
-ha elfő a leve lehet pótolni kevés vizzel
-a krumplit megpucoljuk és nagyjából akkora kockára vágjuk mint a húst
-amikor a hús félig megpuhult ( 30-40 perc)hozzáadjuk a zöldborsót és tovább főzzük ( 15-20 perc )
-amig a hús teljesen megpuhul ,
-elfőzzük ....zsirjára piritjuk
( már nem pótoljuk vizzel )
közben olajon kisütjük a krumplit és megsózzuk ,
majd végűl a húst a krumplival összekeverjük és így tálaljuk
A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, ho...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldbabot feldaraboljuk, és sós, fokhagymás vízben -nem túl puhára -megfőzzük. Leszűrjük, a főzőlevet lehűtjük. A lisztből, a vajból és 2 dl főzőléből besamelt kėsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is hagyom kiolvadni a halat és a gombámat. Aki frissen készíti a gombát, csupán annyit tegyen, hogy fedő alatt 15-20 perc alatt párolja meg a felszeletelt gombát, pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit mossuk meg, a két végét vágjuk le, utána hosszában vágjuk félbe. A cukkini belsejét egy kanál segítségével kaparjuk ki. A cukkini kivájt húsát kockázzuk apróra. A meg...
Elkészítési idő: 25+30 perc Nehézség: Könnyű