-50 dkg liszt
-3 dkg élesztő
-3 evőkanál porcukor
-1 mokkáskanál só
-2 evőkanál olvasztott vaj
-3 dl langyos tej
Töltelék
-25 dkg baracklekvár
Kenéshez
-1 tojássárgája
az élesztőt a tej 1/3 részével + csipet cukor felfuttatni
-a tészta többi hozzávalóit összegyúrni
-bele a felfuttatott élesztőt is jól kidolgozni
-duplára kelesztjük
-miután megkelt kiboritjuk lisztezett deszkára kissé átgyúrjuk,
--nyújtófával kb 30 cm sugarú körré nyújtjuk
-fánk szaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk
-mindegyik közepébe diónyi nagyságú lekvárt teszünk
-alul összecsípjük,gombócokat formálunk
-egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazzuk és egymás után belehelyezzük a buktákat úgy ,hogy az oldalukat is megkenjük olvasztott vajjal
-ezután a tojássárgájával kenjük le
-előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt megsütjük
ha kihűlt porcukorral meghintjük
A zabpelyhet zsiradék nélkül pirítsd át egy serpenyőben, majd daráld le. Ezzel az őrleménnyel keverd össze jó alaposan a lisztet, a kakaót, a sütőport, illetve adj hozzá egy csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az alm...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját, a margarint, a zsírt, a porcukrot és a tejet jól összekeverjük, majd a további hozzávalókat belekeverjük, összedolgozzuk. Felét a tepsibe öntjük, másik felébe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű