-4 tojás
-5 dkg cukor
-3 dkg cukor
-8 dkg liszt
-2 evökanál olaj -
-sárgabarack lekvár
KRÉM
-4 dl tej
--4 dkg csokis pudingpor
-10 dkg cukor
--1 csomag vaniliás cukor
-2 tojás
-10 dkg csokoládé
-2 dkg zselatin
-4 dl habtejszin
-2 kanál rum
egy nagy tepsit 30x40 sütőpapirral kibéleljük
-a tojásfehérjét felverjük az 5 dkg cukorral kemény habbá
-a sárgáját a 3 dkg cukorral habositjuk,majd bele az étolaj
-lazán elkeverjük a fehérjehabot és utoljára a lisztet
-a tepsibe öntjük és 15 percig sütjük
-ha megsült deszkára boritjuk lehúzzuk a papirt róla és még melegen lekenjük barack lekvárral
-feltekerjük és becsomagoljuk az előzőleg lehúzott papirba
-hütjük
-a piskóta tekercset 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a sütőpapirral bélelt 23 cm átmérőjü tálba vagy más formába szorosan egymás mellé rakjuk
KRÉM
kevés tejjel elkeverjük a pudingport +cukor +vanilia +tojássárgája
-a többi tejet felforraljuk ,beletördeljük a csokit és a vizben simára kevert zseletint + a tejes pudingport
sürü krémet főzünk
--a tüzről levéve óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot majd ha kihült a rumot
és a keményre felvert tejszinhabot
-a piskótára simitjuk a krém felét ...bele piskota darabkák ,majd megint krém
--a krémet befedjük piskótával
-legalább 1/2 napra hütőben pihentetjük
-majd kiboritjuk ,lekenjük barack lekvárral
-tejszinhabbal diszitjük
Málna, vagy eperkrém – Elkészítése: negyedliter nyers tejet, 6 tojássárgáját, 6 egész tojást, negyed kg cukrot, 1 evőkanál keményítőlisztet, 1 pohárka maraszkinó- vagy narancslikő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl langyos tejjel, élesztővel, egy kanál cukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A tojássárgáját a többi porcukorral elkavarjuk, és a kovászhoz adjuk. Keverés köz...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek vízzel habosra jól kikeverjük. 2. 6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. 3. A sütőport a liszttel e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű