70 dkg csirkeaprólék
-3 dkg vaj
-3 ek olaj
-30 dkg leveszöldség (vegyesen)
-1 fej vöröshagyma
-1 db tyúkhúsleveskocka
--petrezselyem (aprítva)
-1 dl tejszín
-1/2 citrom leve
-bors (őrölt)
-só
Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra vágjuk.
--Felhevített vajban és olajban a húsdarabok minden oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket a hagymával, tovább pirítjuk, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, leveskockával puhulásig főzzük,
--Ha minden megpuhult, belekeverjük a tejszínt.
- Most nem vajgaluskával,vagy nokedlivel hanem 2 marék rizst adtam hozzá
- - citromlével,zöldpetrezselyemmel ízesítjük még a levest, pár percig lassan forraljuk, rövid pihentetés után tálaljuk.
Aki szereti adhat hozzá apróra vágot tárkonyt is
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval és borssal. Egy serpenyőben olajat hevítünk és nagy lángon megpirítjuk a csirkemellet. Amikor egy kis kérget kapott, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük. 2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát durvára aprítom egy késsel. Egy tálba kimérem a köménymagot, gyömbért, és a koriandert, majd a felaprított, vagy összezúzott fokhagymával összekeverem.Hozzáöntöm a szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű