-8 csirke felső comb vagy 4 egész csirkecomb
-só, bors, majoranna vagy sült csirke fűszersó
-1 kg burgonya
-2 sárgarépa
-4- 5 fej kisebb vöröshagyma
olaj a tepsi kikenéséhez
A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.)
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk. A burgonyát hasábokra, a répát karikára, a hagymákat karikára vágjuk,vagy egybe hagyjuk.
A tepsit kiolajozzuk, sorban lerakjuk a zöldségeket (burgonya, répa, hagyma),
--picit sózzuk és bőrével felfelé rátesszük a combokat.
---A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig.
-- A combokat megfordítjuk, még fólia alatt sütjük negyed órát. Végül a fóliát levéve, a combokat bőrével felfelé megpirítjuk.
Lehet más zöldséggel is gazdagitani pl ,cukkinival
A húst szeleteljük vékony darabokra, majd klopfoljuk és sózzuk meg. A krumplit, cukkinit és a répát reszeljük le, majd tegyünk hozzá tojást, lisztet, fokhagymát és fűszereket. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. 2. A paprikákat kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmosom, majd szárazra törlöm, kettévágom és a közepét kiszedem, végül apró kockákra darabolom. Az olajat felhevítem beleteszem az apró kockákra vágott vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát a vöröshagymával egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Ha a gomba elfőtte a levét, áttesszük egy tálba, hogy lehűljön, majd ledaráljuk. Ledaráljuk a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű