menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkegulyás


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A gulyáshoz
1.5 kg csirke
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
0.5 db zeller
1 közepes db paradicsom
3 ek napraforgó olaj
1 db paprika
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
bors ízlés szerint
A nokedlihez
1 db tojás
4 dkg finomliszt
1 késhegynyi só

Elkészítés:


A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borssal, kevés vegetával és őrölt köménnyel fűszerezzük.
Vízzel felöntjük. Beledobunk 1 paradicsomot és 1 paprikát egészben. Az apróra vágott zellergumót hozzáadjuk és kb. fél órát főzzük.
A zöldségeket hasábra vágjuk és a levesbe tesszük. A burgonyát kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
Amikor a burgonya is megfőtt, a tojásból, a lisztből és egy kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.

Csirkegulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 2. Rakott krumpli hagyományos
2. Rakott krumpli hagyományos

Főzzük meg a krumplit héjában, majd tisztítsuk meg, és vágjuk karikákra. A tojásokat megfőzhetjük a burgonya főzővizében is, de fontos, hogy legalább tíz percen keresztül főzzük. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Rakott, göngyölt káposzta sütőben sütv
Rakott, göngyölt káposzta sütőben sütv

Kelleveleket blansírozunk, forró vízben kb. 5 percig. Nem baj, ha gyengéden forr a víz. Kiszedjük, lecsöpögtetjük őket. Olajon hagymát pirítunk, hozzáadunk 50 dkg darált húst és 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi rakottas recept*
Tavaszi rakottas recept*

A répát felkarikázzuk, és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a keményítővel simára kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk