-60 dkg csirkemell
- 20 dkg liszt
- 3 dl sör
- 4 tojás
- fűszersó
- olaj
- 0,5 dl olaj
A csirkemelleket tisztítsd meg, vágd ujjnyi hosszú csíkokra.
--- Önts fél deci olajat egy lezárható tálba, keverd hozzá a fűszersót, és forgasd bele a csirkéket.
Zárd le a dobozt, és a húst tedd egy órára a hűtőbe.
Közben készítsd el a sörös tésztát.
A tojásokat verd fel villával, sózd meg, öntsd hozzá a sört, majd szépen adagolva a lisztet is keverd a masszába.
Hasonlóan készítsd, mint a palacsintatésztát, az állaga azonban legyen egy kicsit sűrűbb.
Jót tesz a tésztának, ha fél órát pihenteted.
A húsokat előbb forgasd a lisztbe, utána a sörös masszába, és forró olajban süsd ki! Végül csepegtesd le papírtörlőn vagy szalvétán.
A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és meghintjük egy kevés sóval, összeforgatjuk. A bundához a tojásokat először a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét ízesítsd sóval, forgasd meg lisztben, majd forró olajon süsd elő. A felaprított hagymát egy evőkanál forró olajon futtasd meg, és tedd rá a finomra vágott gombát,...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a szószt. Ehhez összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt és a sajtot. 2. A húst szeletekre vágjuk, majd bepanírozzuk (liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és előkészítjük a többi hozzávalót. A hússzeleteket lisztbe, majd tojásba és végül kókuszreszelékbe forgatjuk. Oldalanként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű