-1 kg csont nélküli csirkecomb ( bőrével )
-50 dkg csirkemell
-2 tojás
-só,bors ízlés szerint
-1-2 gerezd fokhagyma
-őrölt kömény
-pirospaprika
-olaj
-A csirkecombokat ledaráljuk.
- Én a bőrével együtt daráltam. , (szaftos lesz tőle ) .+a fokhagymát is beledarálju
--Mehet bele só, bors,beledolgozzuk a tojásokat az őrölt köményt .---Alaposan keverjük el
( Pirospaprika nem kell bele ).
-A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk
-Sütőpapirral kibélelünk 2 formát úgy, hogy két oldalt lelógjon a papir ,
-olajjal kikenjük
-kb két ujjnyi vastagon csak darált húst rakunk bele ( kanál hátával jól belenyomkodjuk) ,majd elosztjuk a maradék darált és a kockázott húst is
-a tetejét kevés olajjal meglocsoljuk ,a kilógó sütőpapirral befedjük
-180 fokon 1 óra alatt megsütjük
-kivesszük ,óvatosan ,leöntjük a keletkezett levet,a sonkát rácsra forditjuk
-amikor kihűlt bedörzsöljük a pirospaprikával
A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk....
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKuktafazékban, az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a rizst, zöldborsót és a felkockázott répákat. Megszórom ételízesítővel, pár per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket, a mézet és a mustárt az olajjal öszekevertem, a csirkedarabokat beleforgattam, kevés vizet aláöntve tepsibe raktam. Majd 200 fokos sütőben alufóliával letakarva, 30 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű