menu

Családireceptkönyv.hu

Csokipudingos kalács


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--A tésztához:
--2,5 dkg élesztő (friss)
--5 dkg kristálycukor (+ az élesztőhöz)
--2,5 dl tej
--50 dkg finomliszt
--2 evőkanál étolaj
-- csipet só
--3 db tojásfehérje
--A krémhez:
--3,5 dl tej
--2 csomag csokoládés pudingpor
--1 csomag vaníliás cukor
--10 dkg kristálycukor
--12,5 dkg margarin
-A tetejére:
1 db tojássárgája +1 kanál tej

Elkészítés:


Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat.+tojásfehérjét Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk. . Duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet.
- A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrokat és felfőzzük.
- Még melegen hozzákeverjük a margarint is. Kihűtjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 4 részre vágjuk.
-- Egyenként vékonyra kinyújtjuk. A krémet 4 felé osztjuk. A tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük, mint a bejglit. 2 darabot összefonunk.
Sütőpapírral bélelt 23×34 cm-es tepsibe vagy 2 kalács sütőbe tesszük. A tetejét tojás+tej keverékével lekenjük.
--190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Csokipudingos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Zemiakový koláč z Petrovca
Zemiakový koláč z Petrovca

varené zemiaky pretlačíme na sitku, do nich pridáme múku, maslo, prášok do pečiva, vajce, cukor a citrónovú šťavu. Všetko riadne vymiesime. Polovicu cesta rozvaľkáme na vymastený p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
143.Kalács 1.
143.Kalács 1.

Dagaszt. 3 fele oszt., golyó formál, oválisra formál. kinyújt, 10 x 25 cm hosszú oldalról felteker. Összefon. Tepsi,papír ,kalács. 40 - 60 perc pihi. Leken. Megszór mag. Előm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kürtős kalács (vaníliás-citromos) - sütőben sütve
Kürtős kalács (vaníliás-citromos) - sütőben sütve

1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Christstollen/ Eredeti recept egy német nagymamától.
Christstollen/ Eredeti recept egy német nagymamától.

Egy óóóriási tálba beletesszük a lisztet, cukrot és sót , majd egy nagy lábosba a langyos tejet, az élesztőt, némi cukrot, hogy felfusson. A vajat felolvasztjuk és hagyjuk egy kic...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk