-2 kg cékla
-3 -4evőkanál cukor
-4-5 evőkanál 10%-os ecet
-1 liter víz
1 kanál só
fél rúd torma reszelve
1 teáskanál köménymag
-A céklát megmossuk, megtisztítjuk majd félkeményre főzzük.
- Amíg fő, a hozzávalókból elkészítjük az ecetes levet úgy, hogy a hozzávalókat elkeverjük egymással.
-A főtt céklákat kiszedjük és kicsit hűlni hagyjuk, majd ha már lehet, meghámozzuk és ízlés szerint felkarikázzuk.
-Frissen reszelt tormával szórjuk meg és alaposan elkeverjük.
-Hűtőbe tesszük és állni hagyjuk legalább 2-3 napot, de egy hét lenne az ideális. Néha persze keverjük fel, hogy ne ülepedjen le az aljára az összes torma.
A hozzávalókat legyalulom, rétegesen tálba rakom. Az ecetbe keverem a cukrot és a fűszereket, majd ráöntöm a zöldségekre. 1 napot állni hagyom, addigra a sótól és a cukortól leve...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KönnyűA káposzta felső burkoló leveleit leválasztjuk. A fej káposztát 8 részre vágjuk, a torzsa maradványokat lenyessük. A céklát megpucoljuk és karikákra vagy fél karikákra szeljük....
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmosni, végeit levágni és belerakni egy 5 l-es üvegbe. A többi hozzávalót összefőzni és még forrón az üvegbe az uborkára önteni. Amikor kihűlt hűtőben tarthat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFentieket egy légmentesen zárható edényben vagy vödörben jól összekeverjük. Beletesszük a jól megmosott, feldarabolt uborkát, karfiolt, paprikát, stb.. bármikor utántölthető
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű