-1 kg húsos pritamin paprika -(paradicsom paprika vagy gogosár ) de nagyon finom a húsos zöldpaprika is
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál porcukor,
--3- 5 dl víz
--A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk.
- Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A paprikát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. Így hagyjuk kihűlni.
----Jó tanács
– Az ecetes levet néhány szem fekete borssal vagy borskeverékkel (így aromásabb), mustármaggal és 1-2 babérlevéllel is fűszerezhetjük.
– A csípős ízeket kedvelők 1-2 cső erős paprikát is beleszeletelhetnek.
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll.
A kelt vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghántjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az almát durvára reszeljük. Az egészet egy edénybe tesszük. Az öntethez a joghurtot elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket, és összekeverjük. Egy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűLencsét beáztatni. Feltenni a babérlevéllel főni annyi vízbe, amennyi ellepi. Almát, krumplit egyfoma darabokra vágni, uborkákat felkarikázni. Félfővésnél a lencséhez tenni. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű