-25 dkg levesben főtt sovány marhahús (lehet disznó, szárnyas is)
-főtt zöldségek:
- 3-4 sárgarépa,
-2 petrezselyem,
-1-1 tojás nagyságú zeller, karalábé.
-3-4 db főtt burgonya
1-2 kemény tojás( elhagyható ha nem szeretjük ),
3 ecetes uborka,
1 pohárnyi főtt zöldborsó,
3 tojásból majonéz,
1 dl tejföl,
Só bors, mustár, fél citrom leve.
A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, uborkával, kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.
Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk.
-A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.( én most mindet a salátába kevertem )
Elkészítése egyszerűségében rejlik. Aprítás, darálás és összekeverés.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA burgonyát megfőzzük héjában. majd megpucoljuk, felkarikázzuk egy tálba. Leöntjük forró, ecetes vízzel és kihűtjük. Amikor kihűlt leöntjük róla a páclevet és elkészítjük az önte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához nagy lyukú reszelőn lereszelünk 1-2 fej a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágunk 1-2 fej lila hagymát, ízesítjük 1 evőkanál mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a gombát, helyezzük jénai edénybe. A sonkát, az újhagymát, a paradicsomot és a füstölt sajtot aprítsuk pici darabokra, majd mindezeket keverjük össze a doboz tejföll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű