menu

Családireceptkönyv.hu

Kalács kelesztés nélkül csokipudinggal


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 dkg liszt
-1,5 deci olaj
-5 dkg élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
-1,5 evőkanál cukor
-1/2 ( fél ) csomag sütőpor
-2,5 deci tej
-2 tojássárgája
-csipet só
TÖLTELÉK
--10 dkg vaj
--2 evőkanál kakaó
--12,5 dkg cukor
--1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)
--2,5 dl tej
A KENÉSHEZ
1 tojássárgája

Elkészítés:


Először a krémet készítjük el.
-A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
-Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük
-. A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük.
-A közepébe kis fészket képezünk ki.
-Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel.
-Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson.
-Hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk.
-Hat cipót formálunk belőle.-Ebből a mennyiségből 2 kalácsot készítünk
- Pihentetés nélkül 35 x 25 centis téglalapokká nyújtjuk őket. Mindegyiket megkenjük a csokis krémmel.
- Külön-külön rolád szerűen feltekerjük őket, majd összefonjuk
- A tésztát kivajazott, kilisztezett kenyérformába helyezzük.
- Meleg helyen fél órát kelesztjük.
- Lekenjük a felvert tojássárgával, végül 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Kalács kelesztés nélkül csokipudinggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Étcsokis kávés mézeskalácsos kuglóf
Étcsokis kávés mézeskalácsos kuglóf

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 2. A kávét melegítsük fel, amíg gyöngyözni nem kezd, majd öntsük rá a 120 gramm csokira, a vajra és a cukorra. Keverjük jól össze, amíg el nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cifra kalács
Cifra kalács

Elkészítés: 1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *

Lefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Tangzhong - minden kelt tésztához!
Tangzhong - minden kelt tésztához!

65 fokra felmelegítem keverve Ha a fakanállal meghúzom a tésztát és látom a lábos alját, akkor készen van. Lehűtve rakom mindenféle kelt tésztába. Foszlós, puha lágy lesz a tész...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk