1 kg burgonya
--25 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
a burgonyát héjában megfözni
-hüteni ,megpucolni
-áttőrni krumplitörön
-ősszekeverni a lisztel + só +bors
-vajat belemorzsolni
10 egyenlö részre osztani golyókat formálni
-lisztezett lapra tesszük
-2-3 mm vastagra serpenyő formájura nyújtjuk
-minden palacsinta előtt kikenjük a serpenyőt olajjal
-2-3 percig sütjük minden oldalát
A hagymát megfonnyasztjuk, rárakjuk a felkarikázott virslit. Picit pirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával, fűszerekkel, fokhagymával. Hozzáadunk kevés vizet, paradicsomsűrítmén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összeturmixolunk, majd egy lábasban az egészet felmelegítjük, de csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Formába öntjük (én muffinformába tettem), majd lehűtjü...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű