- 1 kg pulykamedalion
-1 kávéskanál só
-1 kávéskanál örölt bors
-6 evőkanál méz
-6 evőkanál mustár
-6 evőkanál ketchup
4 -5 evőkanál olaj
-
-a pulykamedalionokat alaposan megtisztitjuk
-a hártyás részeket levágjuk
-meghintjük sóval .borssal
-a mézet - ketchupot +mustárt ősszekeverjük,beleforgatjuk a medalionokat
-pár órára hütőben pihentetjük
-egy tepsit vagy jénait kikenünk olajjal
-belefektetjük a husikat
-a mézes mustáros pác felét rákanalazzuk
-fóliával letakarjuk 200 fokon 35 percig sütjük
-aztán a foliát levéve rákenjük a pác másik felét és még 15 -20 percig sütjük
-megforgatjuk - viz nem kell alá
- rizs körettel ,burgonya püréval tálaljuk
A vöröshagymát kockára vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük. Közben előkészítjük a csirkét. Mossuk meg a csirke darabokat, ha esetleg maradt rajtuk némi-nemű szőr, vagy tok,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A csirkemellet vágd kisebb darabokra. Sóval, borssal fűszerezd, majd hagyd állni egy kicsit. Egy nagyobb tálban keverd össze a lenmaglisztet, szezámmag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és beleforgatjuk a következő keverékbe: lisztbe szórunk piros paprikát, majoránnát, sót, borsot. 2. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű