menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás csirke


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Egy 1,5 kg csirke (vegyesen - comb, alsó comb, melle, nyak, szárnyak, vagy csak alsó combok), 1 nagy fel vöröshagyma, 1-2 tk pirospaprika, só, 2 ek zsiradék, 1-1 szem paprika és paradicsom, 1 tk liszt, 1 dl tejföl

Elkészítés:


A vöröshagymát kockára vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük.
Közben előkészítjük a csirkét.
Mossuk meg a csirke darabokat, ha esetleg maradt rajtuk némi-nemű szőr, vagy tok, azokat egy kis pengéjű kés segítségével távolítsuk el.
A bőröket hagyjuk rajtuk, mert ez által sokkal ízletesebb lesz a paprikásunk.
A megdinsztelt hagymát húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, majd dobjuk rá a feldarabolt paprikát és a paradicsomot is.
Kevés vízzel öntsük fel, és főzzük puhára a szaftot. Kb. 15 perc rotyogtatás után öntsük fel újra kevés vízzel, és ismételjük meg a párolást.
Amikor kétszer is szaftosra főttek a zöldségek, a biztonság kedvéért turmixoljuk le a szaftot.
Én ezt azért készítem így, mert a csirke viszonylag gyorsan megfő, és nincs ideje a zöldségeknek szétfőniük a csirkepaprikásban.
Ez a módszer az ízen nem javít, ám az étel állagán igen.
Sokkal szebben mutat egy krémes, és nem darabos, étel.
Ugyan ezzel a módszerrel szokás zöldség pörköltet is főzni (pl. gomba, borsó, karfiol, stb.).
A szaftra rádobjuk a csirkéket, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, és kb.
30 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel.
Amikor megfőtt a paprikás, levesszük a tűzről.
A tejfölös lisztet először összekeverjük 2-3 ek szafttal, és csak ezt követően keverjük hozzá a paprikáshoz.
A végén még egyet rottyantunk rajta.
Nokedlivel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Pagodás csirkeszelet
Pagodás csirkeszelet

A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós (vagy ételízesítős), lobogó vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Kiemeljük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkemell szele...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos csirkecsíkok tejszínes gnocchival
Bazsalikomos csirkecsíkok tejszínes gnocchival

A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a felaprít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak
Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak

♥ A csirkeszárnyakhoz A fűszereket összekeverjük, és egy mélyebb tálba öntjük. Ráreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadunk egy fél deci olivaolajat. A szárnyakat megmos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtszószos csirkemell
Sajtszószos csirkemell

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt eme...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk