Tészta:
-15 dkg margarin
-1 tojás
-5 dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 dl tej
-2 dkg élesztő
-csipet só
-2-3 teáskanál őrölt fahéj
1-1,5 kg meggy ( nálam 1 kg volt és bőven elég )
Morzsa
-20 dkg liszt
-15 dkg margarin vagy vaj
-15 dkg kristálycukor
--Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Nekem kicsit lágy lett a tésztám, ezért raktam még hozzá egy kis lisztet.
-Félretesszük pihenni fél órát. Ezalatt a meggye kimagozzuk.
- A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk. Nem összegyúrjuk! 36 x 26-os tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a kinyújtott vagy elnyomkodott tésztát.
- A tésztára rárakjuk a gyümölcsöt, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, esetleg cukorral.
- Tetejére elosztjuk a morzsát és 200 fokos sütőben megsütjük. A tésztára szórhatunk darált kekszet vagy zsemlemorzsát, hogy ne ázzon el! Készíthetjük tetszés szerint bármilyen gyümölccsel.
Elkészítés Megfőzzük a pudingot a csomagon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy közben időnként megkeverjük, összetörjük, hogy ne álljon össze. A gyerekek nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A túrót a kristálycukorral, a tojásokkal, a búzadarával, a reszelt c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott csokoládét. Összegyúrjuk, ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű