menu

Családireceptkönyv.hu

Pehelykönnyű almás csigafánk sütőben sütve


Írta:

Elk. idő: 120perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-60 dkg lisz
-4 dkg élesztő
-2 dl tej
-4 evőkanál cukor
-6 dkg puha vaj
csipet só
-4 tojássárgája
-1 kávéskanál fahéj
-3 közepes édes alma
-1 kisebb citrom
-5-6 evőkanál olaj a kenéshez
tetejére fahéjas cukor vagy baracklekvár

Elkészítés:


-az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk
-aztán összekeverjük liszt + cukor + só + tojássárgája + puha vaj +
-az almát héjastól lereszeljük a nagy lyukú reszelőn
-ha túl leveses kicsit kicsavarjuk és a tésztába keverjük+ a citrom leve
-ha túl ragacsos a tészta még keverünk hozzá kevés lisztet
-Erősen lágy tészta kell hogy legyen
-letakarva duplára kelesztjük
-ha megkelt ketté veszem lisztezett táblán kinyújtom külön-külön és feltekerem szorosan mint a kakaós csigát
-1 1/2 cm vastagra szeletelem
-a tepsit kikenem a 4 kanál olajjal a csigákat bele rakom úgy hogy legyen helyük még kelni
-hagyom még 10-15 percet kelni
-olajjal lekenem a tetejét + oldalaikat
-200 fokon sütöm amig picit kezd pirulni az oldala és a teteje
-ha újra teszek a tepsibe csigákat érdemes még 1 evőkanál olajjal kikenni
-ha megsült fatáblára teszem ,letakarom 10-15 percig
-Ez az adag 40-42 csigára elég
meg lehet szórni fahéjas cukorral vagy baracklekvárral kínáljuk

Pehelykönnyű almás csigafánk sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fagyi szelet ll.
Fagyi szelet ll.

A tojássárgáját habosra kevertem a cukorral és vízzel. A lisztet elkevertem egy csomag sütőporral és a darált dióval. A tojásfehérjét habbá vertem. Majd a lisztes keveréket és a h...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Olvasztott vaj + tojássárgája + élesztős tej a liszthez. Hólyagosra gyúrni. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk és kelesztjük. Ujjn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
szalagos farsangi fánk
szalagos farsangi fánk

A tejet langyosítsd meg, de arra vigyázz, hogy ne legyen meleg. Keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jócskán megemelkedik. A...

Elkészítési idő: 11/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Völegénytorta
Völegénytorta

A barackízt rummal és 1 dl vízzel kikeverjük. A babapiskótákat belemártogatjuk, és egy kerek üvegtál alját kirakjuk vele. A Nutellát kikeverjük a Mascarpone krémmel, és megkenjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk